10/4/08

Mariona Quadrada presenta el seu darrer llibre "Amanides. La frescor de la terra", per cuinar de manera senzilla i amb productes saludables

Mariona Quadrada i Carme Serra

Mariona Quadrada va presentar ahir al vespre al Centre Cultural, el seu darrer llibre de cuina "Amanides. La frescor de la terra" –editat per Cossetània Edicions–, en el marc de les jornades del "Dies de llibres".Moments abans d'iniciar-se l'acte, que ahir va ser presentat per Carme Serra, Mariona Quadrada atenia als mitjans de comunicació i donava alguns detalls d'aquesta darrera obra, amb la què segueix la col·lecció "Amb gust de Mediterrani" encetada l'any passat amb el primer llibre "Peix, marisc i bacallà. Un regal de l'aigua", també editat per Cossetània Edicions.
Segons va explicar Mariona Quadrada, aquest llibre ofereix un ampli ventall de possibilitats, tot combinant tradició i sofisticació per aconseguir des de les amanides més bàsiques –amb productes tan senzills com l'enciam, la tomaca, la ceba i les olives– fins a tot tipus de combinacions, amb llegums, pasta, patates, peix i cruixents.
De fet, segons explicava ahir Mariona Quadrada, "en aquests moments tenim molta oferta de menjars preparats als supermercats, i des del meu punt de vista intento que la gent continuï cuinant a casa, però d'una manera fàcil, sense complicacions, perquè ja que el problema és el temps, sempre és millor fer un plat senzill a casa, que no pas alimentar-nos com a hàbit amb productes cuinats, perquè no és tan saludable i a més ens priva dels gustos que podem anar desenvolupant".
D'altra banda, segons va avançar Mariona Quadrada ja té en projecte el tercer llibre de la col·lecció, que possiblement serà d'aperitius i entrants freds, ja que segons va afirmar ahir, "el tema del pica-pica, actualment agrada molt".

Notícia de Berta Ruiz al diari digital "Revista Cambrils" sobre la presentació del llibre Amanides. La frescor de la terra, de Mariona Quadrada, a Cambrils el dimarts 8 d'abril. Fotografia de Berta Ruiz a Revista Cambrils.