12/4/08

Llibres de Cossetània d'autors de les Terres de l'Ebre

Jesús Maria Tibau, Francesca Aliern, Josep Gironès i Vicent Pellicer

Un total de set llibres de les Terres de l’Ebre presenta Cossetània Edicions per aquesta diada de Sant Jordi. El divendres dia 11 d’abril, Cossetània realitzà una presentació pels mitjans de comunicació dels llibres editats per l’editorial d’autors o temàtica de les Terres de l’Ebre. La presentació comptà amb la presència dels autors Francesca Aliern (Cor de llop), Jesús Maria Tibau (El vertigen del trapezista), Josep Gironès (La Cabana) i Vicent Pellicer (El massís del Port: el plaer de l’aventura).
Francesca Aliern va explicar que en la seva novel·la, basada en fet reals, ha donat continuïtat a temes socials. “El llibre és una història de lluites socials de principis del segle XX, quan el poder era molt poder i els obrers eren molt obrers”, digué l’autora. La narració de l’obra s’estructura a partir “d’un crim que quedà sense càstig perquè la oligarquia local ho va tapar”. Això permet també a l’autora “parlar de la gent de l’Ebre de l’època, recuperar paraules, explicar les costums…”.
Per la seva part, Jesús Maria Tibau va comentar que El vertigen del trapezista, “és un recull de contes molt breus ambientats al Priorat, a Tortosa i altres llocs inconcrets.” Els contes, segons l’autor, “tracten de persones anònimes, de perdedors, que viuen en conflicte, amb la seva vida penjant d’un fil, com un trapezista. Són contes entretinguts, en els quals hi ha tendresa i que busquen també un punt de sorpresa.”
Josep Gironès va afirmar que “La cabana és una novel·la històrica en què l’argument principal són els Fets de la Fatarella”. L’autor va dir que amb aquesta novel·la vol retre un homenatge “als trenta-dos pagesos assassinats a mans dels anarquistas l’any 1937, en uns fets sobre els quals cap institució s’hi ha pronunciat mai”. La novel·la també permet a l’autor “tractar sobre la forma de vida i la parla de la Fatarella, amb la qual cosa intentem d’aquesta manera que no es perdi”.
Finalment, Vicent Pellicer va indicar que en el seu llibre El massís del Port: el plaer de l’aventura ha descrit “itineraris per fer pel Port fungint dels GRs, PRs o camins més coneguts amb la voluntat de descobrir aquells tresors més desconeguts del massís. Això ha provocat que molts itineraris transcorrin camp a través.” I afegí que “els meus itineraris són l’excusa per descubrir allò que ens trobem al llarg del recorregut i per tant en el llibre hi aboco pinzellades de gastronomia, de tradicions, de cultural popular, etc.”
Més informació a:
Teveon
El Punt

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

Estem molt guapos i, sobretot, hi ha bona sintonia entre nosaltres.