26/4/08

Daniel Montañà publica el seu primer conte infantil, 'Sicona, la formiga'

Daniel Montañà, escriptor i metge establert a Sant Boi de Lluçanès, ha publicat el seu primer conte infantil. Es tracta del llibre Sicona, la formiga, il·lustrat per Lluís Albert Arrufat i editat per Cossetània. El conte narra les aventures i les peripècies de la Sicona, una formiga de la Vall de Boí que fa un viatge a les illes Formigues, a la Costa Brava, per participar a un congrés de formigues, amb l’ajuda d’uns nens i uns éssers fantàstics.
“És un conte per somiar una mica”, explica el mateix Montañà, “i els adults també la poden llegir, perquè també han estat nens”. Sicona, la formiga és una història de ficció, però es desenvolupa en indrets que l’escriptor ha trepitjat, com la Vall de Boí, on Montañà va exercir de metge tres anys.
L’escriptor destaca que el conte “introdueix” referències d’escriptors, com Josep Pla, i d’episodis històrics i mitològics amb l’objectiu de despertar inquietuds als lectors. El llibre es va presentar dissabte a l’Hotel el Far, del cap de Sant Sebastià, a Palafrugell, lloc on acaba la història.

Notícia a El 9 Nou d'Osona i el Ripollès sobre el llibre Sicona la formiga.