17/4/08

Cossetània: 36 títols en un trimestre

Són 36 els títols que proposa l'editorial vallenca Cossetània per a aquest Sant Jordi, i excepte un, la resta «són llibres distribuïts en aquest mateix trimestre», segons va reconèixer ahir Jordi Ferré, responsable d'aquest segell editorial. En la carpeta de novetats per a aquest Sant Jordi hi té una gran varietat de gèneres: des d'un llibre sobre el FC Barcelona, L'entorn. Joan Laporta en la lluita pel poder, del periodista Àlex Santos, col·laborador d'El 9 Esportiu de Catalunya, fins a l'obra infantil Sicona la formiga, amb text de Daniel Montaña i il·lustracions de Lluís Albert Arrufat. Entremig hi ha tres novel·les d'autors ebrencs: Cor de llop, de l'autora de Xerta Francesca Aliern; El vertigen del trapezista, de Jesús Maria Tibau, i La cabana, una novel·la històrica de Josep Gironès que relata els fets de la Fatarella, «un esdeveniment històric dramàtic que va acabar amb l'assassinat de més de trenta pagesos» durant la Guerra Civil espanyola, segons va explicar ahir l'autor, que va afegir que, a més, el llibre «també és la història d'amor entre una parella que vol casar-se en contra de la voluntat dels seus amos». Una altra novetat de Cossetània és l'estudi de la periodista Tate Cabré de l'arquitectura dels indians en el seu retorn a Catalunya. A Cuba a Catalunya. El llegat dels indians, Cabré defensa la tesi que «hi ha un abans i un després de l'arribada dels indians a Catalunya», ja que «Mossèn Cinto Verdaguer hauria escrit L'Atlàntida si el marquès de Comillas no l'hagués fet sacerdot a la Trasatlàntica?», es pregunta l'autora.
Els llibres de cuina i les guies i llibres relacionats amb la natura són els altres dos plats forts d'aquesta editorial. En el primer apartat hi ha enguany obres de la reusenca Mariona Quadrada (Amanides. La frescor de la terra) i de Salvador Arimany (Postres de l'Arimany), en què l'autor fa una selecció dels postres que ha ofert durant anys a la seva pastisseria de Tarragona. I entre els segons hi ha des d'un poemari naturalista de Celdoni Fonoll (Arbres dels nostres paisatges) fins a un volum d'Eduard Sallent sobre les ascensions catalanes més emblemàtiques als 14 vuitmils, Cels de safir.
Cossetània també ha impulsat la reedició de les obres completes de tres autors ja clàssics de la literatura catalana: Narcís Oller, Joan Puig i Ferreter, i Artur Bladé Desumvila.

Notícia de Carina Filella al diari El Punt de dijous 17 d'abril.

Més informació a:
3cat24.cat
cultura21.cat
Tinet