28/4/08

El vertigen del trapezista

Recull de 34 contes escrit per algú que, segons diu el resum biogràfic del interior de la portada, aspira a viure del "cuento", no sé si ho aconsseguirà, però mèrits n'ha fet. Aquests contes son plens de vida, de vida viscuda i de vida somniada.
Hi ha somnis i malsons, desitjos amagats i realitats decebedores, desencís i enyorança, tendresa i sentit del humor, sorpreses i desenllaços inesperats.
Imatges i situacions centrades en l'espai físic que millor coneix, perquè hi ha viscut, hi viu. El Montsant, el Siurana, l'Ebre, protagonistes i decorats alhora, son l'escenari que envolta els seus personatges i els arrela a una terra, a una manera de veure i viure la vida.
El Jesús juga amb mestria amb les paraules, el seu vocabulari és ric i enriquidor, el paisatge és descrit amb minuciositat, els personatges son rotunds, sencers. Juga també amb el lector, vol sorprendre'l, arrencar-li un somriure, emocionar-lo.
I ho aconssegueix, amb mi ho ha aconsseguit.
M'han agradat molt.

Article del blog Que el llegir no em faci perdre l'escriure sobre el llibre El vertigen del trapezista (Cossetània Edicions). L'autor de la bitàcola atorga quatre estrelles a aquesta obra de Jesús Tibau.

Més blogs que han fet referència al llibre El vertigen del trapezista:

Diari de la Mar
Todo al borde de la nada
Ones de llibres