24/4/08

Llibres de Cossetània són entre els més venuts per Sant Jordi a les comarques de Tarragona

Llibres de Cossetània Edicions figuren entre els més venuts a les comarques de Tarragona per Sant Jordi. A Tarragona, Postres de l'Arimany de Tarragona i Els castellers de Tarragona. Imatges i testimonis (1926-2006) són entre els més exitosos. Amanides: la frescor de la terra, de Mariona Quadrada, ha obtingut bons resultats, sobretot a Reus. A les Terres de l'Ebre els autors locals que més han destacat en vendes han estat Josep Gironès, amb La Cabana, i l'escriptora de Xerta Francesca Aliern, amb Cor de Llop. El vertigen del trapezista, de Jesús Maria Tibau, també s'ha assenyalat com a un dels més buscats.

A continuació reproduïm l'article del diari El Punt del Camp de Tarragona:

Poques vendes dels autors locals

No hi ha hagut un autor clarament destacat per sobre dels altres. La diada d'enguany no s'ha caracteritzat per les grans vendes dels llibres dels autors qualificats de «locals» (malgrat l'antipatia que provoca aquest terme entre els escriptors). Tot i amb això, sí que n'han destacat alguns. A Tarragona, Olga Xirinacs, amb Los viajes de Horacio Andersen; els Postres de l'Arimany de Tarragona, del pastisser Salvador Arimany; i Els castellers de Tarragona. Imatges i testimonis (1926-2006), el volum impulsat pels Xiquets de Tarragona, es van emportar la palma. A Reus, Ezequiel Gort, amb Sant Pere i el campanar. la construcció i les transformacions de l'edifici de la prioral reusenca, va ser un dels autors amb més demanda, juntament amb el nou receptari de cuina de Mariona Quadrada, Amanides: la frescor de la terra, i amb l'obra de temàtica juvenil Me'n torno al carrer de Kieran, de Maria Lluïsa Amorós.
Cossetània Edicions, el segell editorial operatiu a la ciutat de Valls des de fa més de deu anys, és tot un referent a Catalunya en excursions i cuina. A la comarca de l'Alt Camp això s'ha notat especialment: la majoria de llibreters de la comarca han despatxat una relació ben àmplia de guies d'excursions en què l'editorial té prop de cent títols publicats dins la col·lecció Azimut. El títol estel·lar de l'excursionisme, però en la col·lecció Kroma, ha estat Catalunya. 50 excursions inoblidables, del barceloní Jordi Longàs, que ja enfila la segona edició. En cuina, els títols més sol·licitats han estat, també, els de Salvador Arimany i la reusenca Mariona Cuadrada.
A les Terres de l'Ebre els autors locals que més han destacat en vendes han estat Josep Gironès, amb la novel·la històrica La Cabana, que explica els fets tràgics de la Fatarella del 1938. També l'escriptora de Xerta Francesca Aliern, amb Cor de Llop, basada en un homicidi ocorregut al seu poble a principis del segle XX. El responsable de la llibreria Voltes de Tortosa, Lluís Domingo, també destacava Plantes dels Ports, com un dels volums més venuts. Es tracta d'una obra del grup de recerca de les Terres de l'Ebre que recull un exhaustiu inventari de la flora del massís dels Ports. Per la seua banda, Rosa Cubeles, de la llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa, assenyalava com un dels títols més buscats el recull de contes El vertigen del trapezista, de Jesús Maria Tibau. D'altra banda, a la llibreria Mestres de Flix destacaven com l'obra més venuda del dia la novel·la La cova del silur, de l'autora flixenca Laura Mur, que es va presentar ahir mateix al municipi.

Notícia elaborada per Anna Estallo, Roser Royo, Natàlia Borbonès i Carina Filella al diari El Punt del Camp de Tarragona. Fotografia de Marta Martínez a El Punt.