11/4/08

Eduard Sallent: "he anat a buscar la part humana de l'Himalaia"

La presentació del llibre Cels de safir. Les ascensions catalanes més emblemàtiques als 14 vuitmils (Cossetània Edicions), d'Eduard Sallent, que es va portar a terme el dia 10 d'abril a la llibreria Altaïr de e Barcelona, va reunir un grup important d'himalaistes catalans que protagonitzen el llibre. D'aquesta forma, Ester Sabadell, Jordi Corominas, Eloi Callado, Josep Noguera, Òscar Cadiach, Eduard Sánchez, Lluís Ràfols, Jordi Canyameres, Carles Vallès i Jordi Pons van estar presents a la presentació i van poder explicar la seva experiència en la confecció del llibre que recull les expedicions més emblemàtiques realitzades per alpinistes catalans als 14 cims de més de vuitmils metres del món.
El director de la col·lecció Annapurna, de Cosssetània Edicions, Enric Faura va explicar que Eduard Sallent ha sabut "posar-se dins de cada expedició per explicar les vivències de les persones que les van protagonitzar". Faura va assenyalar l'especial sensibilitat de l'autor per acostar-se a les experiències dels alpinistes.
Per la seva part, l'autor Eduard Sallent va indicar que ha intentat defugir de tecnicismes amb l'objectiu "d'apropar-me a la pell de cadascun dels autors, d'intentar escriure el pensament de cadascú." Sallent va afegir que totes les expedició tenen en comú que són grans expedicions i va assegurar que "he anat a buscar la part humana de l'Himalaia."
Més informacio a:
Osona.com