21/4/08

"Guerres de plàstic" analitza el conflicte quotidià entre palestins i israelians

Jordi Raich, foto de revistafusion.com

El llibre Guerres de plàstic. El conflicte quotidià entre palestins i israelians (Cossetània Edicions), de Jordi Raich, es presentarà el dilluns 21 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, a la Llibreria Catalònia de Barcelona.
La presentació anirà a càrrec de Toni Arbonès, presentador del programa “Els Viatgers de la Gran Anaconda”, de Catalunya Ràdio, i del programa de viatges “Passaport BCN”, de Barcelona TV.

Resum:
El caos és sostenible. És una lliçó que he après durant dues dècades de treball en guerres de quatre continents. I quan el caos es converteix en quotidià el futur deixa d’existir, la felicitat i la tristesa es mesuren en estones i la vida s’adapta al destí com l’aigua s’adapta al recipient. Palestins i israelians són el paradigma de la teoria del caos sostenible. En guerra des de fa 60 anys en una terra de miracles, de fanatisme, d’injustícia, de violència… En una terra fascinant, contradictòria i surrealista. Una terra que adores al matí i odies a la tarda. Comprendre que israelians i palestins seguiran matant-se durant el propers 60 anys mentre el món pretén buscar una solució inexistent allibera l’esperit. Llavors descobrim la gent, els paratges i els sentiments que el bombardeig informatiu sobre el Pròxim Orient passa per alt.

Jordi Raich:
Jordi Raich (Barcelona 1963) estudià biologia, dret i relacions internacionals. Des de 1986 treballa en ajuda humanitària com a coordinador de projectes, avaluador, investigador i consultor en epidèmies, terratrèmols, fams i guerres. Ha treballat en més de vint països i ha viatjat per un centenar. Professor convidat en diverses universitats, és col·laborador habitual de programes de ràdio i televisió. Autor de nombrosos assajos, articles d’opinió i reportatges. El 2004 publicà El espejismo humanitario i el 2002 Afganistán también existe. És coautor de No a la guerra (2003), Before Emergency: Conflict Prevention and the Media (2003), Fogo sobre os media (2003) i coeditor d’El laberinto humanitario (1999).