20/4/08

La revista "Castells" premia la col·lecció L'Aixecador de Cossetània

El director de la col·lecció L'Aixecador Xavier Brotons recollint el guardó

La revista Castells va atorgar a la col·lecció L'Aixecador de Cossetània Edicions el "Premi Revista Castells a una iniciativa cívica". El guardó es va lliurar el dissabte dia 19 d'abril en el transcurs de la II edició de la Nit de Castells que es va portar a terme a Vilafranca del Penedès.
El premi va ser recollit per Xavier Brotons, director de la col·lecció, i per Jordi Ferré, gerent de Cossetània Edicions.
La col·lecció L'Aixecador va ser una de les primeres que va crear l'editorial l'any 1997 i fins a l'actualitat s'hi han incorporat setze títols. A més a més, és la única del panorama editorial català dedicada únicament al fet casteller. Els autors que han publicat en la col·lecció són: Francesc Blasi i Vallespinosa, Santi Suárez-Baldris, Pere Ferrando, Salvador Arroyo, Xavier Brotons, Joan Beumala, Jaume Roset, Josep Bargalló, Carles Sabaté, Xavier Plazas, Xavier Güell, Joan Tarés, Guillermo Soler, Manuel Delgado, Antoni Pardo, Jordi Jaria, Antoni Costes, Sixte Moral, Roc Canals, Paco Chiva, Lluís Martí i Joan Bofarull.
En el mateix acte es van lliurar també el "Premi Revista Castells a una trajectòria castellera", que va ser pel veterà casteller vilafranquí Oriol Rosell; el "Premi Ambaixador de Castells" a Noah Gordon perquè en la seva obra El Celler fa referència al fet casteller, i la "Beca a un projecte de promoció del fet casteller" que va ser lliurada als Margeners de Guissona i als Salats de Súria.

Més informació a:
El Punt digital