5/10/09

"Look at això!", dels periodistes Albert Elfa i Anna Garcia, aprofundeix en el que hi ha sota l’harmoniosa gespa d’Amèrica

El llibre Look at això! La vida sota l’harmoniosa gespa d’Amèrica, d’Albert Elfa i Anna Garcia, es presentarà dimarts 6 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Catalònia, de Barcelona.
La presentació anirà a càrrec de Núria Ribó, periodista i escriptora.

Look at… és un llarg i personal reportatge periodístic escrit de forma directa, sòbria i amb obligats tocs d’humor. El llibre consta de dues parts ben diferenciades: en la primera l’Anna Garcia se submergeix de ple en el dia a dia de la societat nordamericana, i en la segona, l’Albert Elfa, com a corresponsal de TV3 als Estats Units, segueix durant dos anys l’ascens de l’actual president nord-americà, Barack Obama. És, en definitiva, un retrat social fet per dos periodistes catalans que s’han acabat integrant en aquest seductor país, però que no han perdut de vista en cap moment les seves arrels. La curiositat de la parella ha fet que durant quatre anys hagin aprofundit en el que hi ha sota l’harmoniosa gespa d’Amèrica.

Albert Elfa i Anna Garcia:
Albert Elfa Canut és llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 1989 treballa als serveis informatius de TV3 on, entre d’altres tasques, ha fet de redactor d’economia i societat; ha estat director de diferents programes, com el de viatges “Veure món”, el d’economia “Valor Afegit” i el de debats “Àgora”. També ha estat coordinador i responsable de diferents programes especials. És co-autor del llibre Els nens vénen de Sibèria (2003) i autor del conte Vaig arribar de… Rússia (2005). Des del 2005 fins al 2009 ha estat corresponsal de TV3 als Estats Units. I a partir del mes de setembre de 2009 és corresponsal de TV3 a Jerusalem. Anna Garcia Nuñez és llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col·laborat en diferents mitjans radiofònics, com la desapareguda Ràdio Cadena i Ràdio 4, on compaginava programes culturals i informatius. Del 1989 al 2005 ha estat vinculada al diari El País, la major part d’aquest temps treballant al suplement cultural El País Tentaciones. És co-autora del llibre Els nens vénen de Sibèria (2003). L’estiu del 2005 l’Anna, juntament amb els seus dos fills, de 5 i 11 anys, es trasllada a viure a Washington on s’hi instal·la per un període de quatre anys. Des del mes de setembre de 2009 comença una nova vida a Jerusalem.