23/10/09

"La cuina del Pirineu català", Jaume Fàbrega i Eliana Thibaut

És un llibre molt interessant sobre plats que es fan pel Pirineu (tant a la part oriental catalana, com a la part septentrional francesa) que ha publicat l'editorial Cossetània. L'escriuen l'Eliana Thibaut, especialitzada en cuina i nutrició i impulsora dels Tallers de Cuina Catalana Tradicional, i en Jaume Fàbrega, professor de Gastronomia a la UAB i l'escriptor més prolífic sobre gastronomia en català. És un recull de gairebé un centenar de receptes que ajuden en la tasca importantíssima de preservar la tradició de la cuina pirenaica i a proposar-nos una bona llista de plats per fer, alguns dels quals els podem fer utilitzant ingredients característics d'aquesta terra, com les mongetes de Santa Pau, les gambes de Palamós, les cireres de Ceret, etc... Pels que sortiu ara pels boscos a buscar bolets, també hi ha unes quantes receptes que cal tenir en compte (truita de cama-secs, rovellons confitats amb vinagre...). També hi trobareu una bona llista de sopes calentes, un plat que fa hivern (ara que ja comença a fer fred...): una sopa de farigola, la clàssica escudella i carn d'olla, l’ollada -sopa amb teca provinent de la Catalunya del Nord-, etc.

Article
al blog de Club de cuines, de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, sobre el llibre La cuina del Pirineu català, de Jaume Fàbrega i Eliana Thibaut.