13/10/09

"100 suggeriments per a educar dins de la família" parla de les possibilitats i les dificultats de l’educació familiar, trencant tòpics

El llibre 100 suggeriments per educar dins de la família, de Mauro Valenciano, es presentarà dimarts 13 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Catalònia.
La presentació anirà a càrrec de Francesc Torralba, doctor en filosofia i en teologia i prologuista del llibre

Educar és, abans d’entrar en consideracions pedagògiques, educar dins de la família, en la mesura que la família esdevé la primera institució social que acull els infants. Aquest llibre està situat, per una banda, a les antípodes del catastrofisme postmodern. Per una altra, s’ubica en un espai diferent d’aquell pres per defensar a ultrança els valors tradicionals. Un posició des de la qual s’adverteix dels riscos de fractura moral de la societat fruit de l’aparició de noves fórmules de convivència familiar. L’aposta de futur, doncs, passa per formular l’educació dins de la família com un projecte arrelat i articulat en la vivència dels adults, no només com necessitat dels infants, sinó en el plaer d’apropiar-se d’un rol i viure’l amb delit. La cura inicial del nadó, sobretot física, és el primer pas en l’assumpció progressiva d’un rol adult afavoridor de la maduració emocional dels infants i adolescents.

Mauro Valenciano:
Mauro Valenciano Oller (Barcelona, 1978) és Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, així com entrenador superior de basquetbol. Ha publicat El entrenador y el equipo (Paidotribo, 2008), un recull d’experiències i estratègies per la direcció de grup en l’esport base. Escriu de manera regular al seu blog Education & Coaching Experiences, allotjat a http://coachdynamics.blogspot.com. Treballa com formador i consultor amb Keysport a cavall entre els l’àmbit de l’esport i de l’educació. Podeu contactar amb ell a keysport@gmail.com.