31/10/09

Llibre de núvols

El passat diumenge 4 d''octubre es va presentar el llibre Conèixer els núvols. Com diu el títol, es tracta d'un llibre de núvols. Els autors són en Jordi Mazón i en Marcel Costa Vila, i l'ha editat Cossetània Edicions.
El resultat és un llibre interessant, molt gràfic, clar i de fàcil lectura. Aquest llibre pretén mostrar com s’identifiquen els diferents tipus de núvols, ajudar-nos a comprendre la seva formació, i explicar com ens poden indicar que s’acosta un canvi de temps, o que l’atmosfera romandrà estable. Tal com indiquen els autors l' observació i identificació dels núvols té importància científica i resulta de gran utilitat per a la predicció local del temps atmosfèric, molt útil per als excursionistes i les activitats a l’aire lliure.
En Jordi Mazón és llicenciat en Física i màster en Climatologia Aplicada per la Universitat de Barcelona i en Marcel Costa és llicenciat en Biologia i un gran afeccionat a la meteorologia. Els dos són autors de llibres i articles de divulgació i recerca científica especialment sobre meteorologia.
En un blog com aquest, "el nostre", no podíem passar per alt aquesta publicació, editada en català i a Catalunya. Bé, salut i fins aviat!

Article d'Enric Agud Piqué al blog El temps amb nom i cogonoms, de TV3.