19/10/09

La "Guia d'arbres per a nois i noies" conté unes claus de classificació senzilles i de fàcil maneig per poder identificar els arbres en el seu context

La Guia d’arbres per a nois i noies, de Ramon Pascual, es presentarà dimarts 20 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Excursionista de Catalunya.
La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Joaquim Carbó.

La Guia d’arbres per a nois noies és moderna, innovadora, amb unes claus de classificació senzilles i de fàcil maneig, que serveixen per poder identificar els arbres, acompanyades, a més a més, d’informació suficient per saber interpretar les comunitats en què s’agrupen i la seva significació en el paisatge. La guia comença amb 10 temes monogràfics que expliquen com són els arbres i cadascuna de les seves parts, les característiques del paisatge i els trets més remarcables dels principals boscos del país. A continuació inclou la descripció d’uns 50 arbres autòctons, acompanyades de dibuixos i fotografies. També hi ha descrits 26 arbres plantats als parcs i als carrers i 15 arbres fruiters. Núria Duran ha seleccionat els textos corresponents a curioses històries relacionades amb els arbres, la utilitat de la fusta i altres virtuts i aplicacions medicinals i comestibles. Dedicat sobretot al jovent, però els no tan joves descobriran en aquest llibre un millor coneixement del medi natural i una motivació per conservar-lo i estimar-lo.

Ramon Pascual:
Micòleg, autor de la Guia dels bolets dels Països Catalans, Guia d’arbres dels Països Catalans i en aquesta mateixa editorial (2008) Guia de bolets per a nois i noies. La favorable acollida que va tenir l’ha motivat a fer una nova proposta dirigida a un mateix col·lectiu, el jovent del nostre país, destinada a aprofundir en el coneixement dels arbres.