14/10/09

Francesc Torralba: Les propostes de "100 suggeriments per a educar dins de la família" són aplicables. No conté receptes per a un món irreal"

Presentació de 100 suggeriments per a educar dins de la família a la llibreria Catalònia

El llibre 100 suggeriments per educar dins de la familia, de Mauro Valenciano, es presentà dimarts 13 d’octubre a la llibreria Catalònia. La presentació va anar a càrrec de Francesc Torralba, doctor en filosofia i en teologia i prologuista del llibre.

Francesc Torralba parlà sobre les particularitats de la familia com a àmbit educatiu:
Estic encantat d’aquest llibre: en primer lloc, per la forma, i després perquè pots començar-lo per qualsevol pàgina. Aixó li dóna un tipus d’ús que no és habitual en els llibres sobre educació.
La familia és un àmbit educatiu de primera. Té el gran avantatge que és intergeneracional. Quan les persones es troben sempre en ambients monogeneracionals, la transmissió de coneixements i hàbits s’empobreix.
La constància del vincle també és un element importantíssim de l’àmbit familiar. A diferència del que passa a les aules, dins a família els seus membres es veuen amb constància i en circumstàncies molt diverses.
Aquest és un llibre ideal per a associacións de pares i mares. Els suggeriments que s’hi fan són aplicables. No conté receptes fàcils que potser serien útils en un món irreal, però no en el nostre.
Mauro Valenciano va esposar algunes idees sobre educació que també estan incloses al llibre:
En l’àmbit de l’educació, tenim una certa tendència a prejutjar. Però a mi els prejudicis no m’agraden. Si ens deixem guiar pel primer instiunt abans de respondre a les accions dels infants, els adults tendim a renyar-los.
El valor del respecte és un element important a remarcar en la relació educativa dins de la família.