15/10/09

En els contes d'"Una sortida digna" hi és present el tema de la mort, amb la visió particular de Jesús M. Tibau i una barreja d'humor i tendresa

El llibre Una sortida digna, de Jesús M. Tibau, es presentarà divendres 16 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa.
La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Josep Igual i l’escriptora Estrella Ramon llegirà algun dels contes.

En aquest quart recull de contes de Tibau, la mort sempre hi és present d’una manera o altra, però amb la visió particular de l’autor, i una barreja d’humor i tendresa. No se’ns mostra dramàtica macabra sinó al contrari, de manera vital, gràcies a una original galeria de sentiments i personatges: la roda de premsa d’un ressuscitat, unes oposicions a sicari municipal, un taxidermistra rancuniós o uns especials “viananys” (vianants dels anys). El títol està extret d’una cançó de Jesús Fusté.

Jesús M. Tibau:
Natural de Cornudella de Montsant (1964) i resident a Tortosa, Jesús M. Tibau és un especialista en relats breus, recollits a Tens un racó dalt del món (2001), Postres de músic (2005) (Premi Marià Vayreda) i El vertigen del trapezista (2008), a més de nombroses participacions en reculls col·lectius. L’any 2009 ha publicat el recull de poemes A la barana dels teus dits. També és coneguda la seva activitat en un dels blogs de més èxit, Tens un racó dalt del món, amb els seus jocs literaris.