2/10/09

Es presenta el llibre "Mira'm", amb nou relats al voltant de la discapacitat psíquica

Els autors del llibre són: Mercè Foradada, Ada Castells, Màrius Serra, Elisabet Pedrosa, Àngel Burgas, Miquel Pairolí, Josep Maria Fonalleras, Rafael Vallbona i Margarida Aritzeta

Part dels autors del llibre Mira'm. Contes de vides especials

Un total de nou relats escrits per Mercè Foradada, Ada Castells, Màrius Serra, Elisabet Pedrosa, Àngel Burgas, Miquel Pairolí, Josep Maria Fonalleras, Rafael Vallbona i Margarida Aritzeta al voltant de la discapacitat psíquica configuren el llibre Mira'm. Contes de vides especials, una iniciativa de la Fundació Mas Albornà que es dedica des de fa més de 40 anys a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i malaltia mental i editat per Cossetània Edicions. La presentació del llibre es va portar terme el dijous dia 1 d'octubre a la lliberia Bertrand de Barcelona.
En la presentació Ricard Rafecas, vicepresident de la Fundació Mas Albornà va destacar que "el repte que es va demanar als escriptors no era senzill, però al final ha sortit un conjunt que té una vàlua tant literària com sentimental extraordinària".
L'escriptora Elisabet Pedrosa va destacar que "no es fan llibres que parlin de les persones com les que surten en aquesta història. Aquest és un llibre amb persones diferents que no són més mancats que nosaltres però que a vegades estan pluricapacitats d'algunes funcions, com la d'estimar, que precisament és la més fonamental a la vida." Pedrosa va demanar que "no es miri amb tristea i compasió a la gent diferent, sinó amb amor."
Elisabet Pedrosa també va comentar sobre la seva experiència personal que “quan tú acceptes aquesta diferència i deixes de resistir-t’hi, l’acabes normalitzant i llavors deixa de ser un problema i un obstacle i acaba d’enriquint la teva vida. Aquest és un exercici que la societat ha de fer”. Per l’escriptora llibres com aquestsajuden precisament a fer aquest exercici.
Màrius Serrà per la seva part va destacar que pels escriptors que no han viscut directament aquesta qüestió "no ha estat un exercici fàcil, ja que han hagut de posar-se a la pell dels protagonistes del llibre."

Més informació:
Diari Avui
delCamp.cat
Blog de Mas Albornà