11/11/09

A "Un segrest ecologista", de Josep Vallverdú, s'hi troben la intriga, la situació extrema i el gir humorístic o tragicòmic

El llibre Un segrest ecologista, de Josep Vallverdú, es presentarà divendres 13 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.
La presentació anirà a càrrec de l’escriptor i periodista Joan Rendé i de l’autor, Josep Vallverdú.

Un segrest ecologista: la intriga, la situació extrema i el gir humorístic o tragicòmic són ingredients que el lector trobarà en aquests fets diversos narrats amb desimboltura i llarga experiència. Els personatges, realistes, d’aquests relats queden atrapats en les situacions que viuen i el lector, insensiblement, s’hi sent incorporat com un espectador de primera fila, quasi com a coprotagonista. Un sentit de la plàstica i de la immediatesa i una línia de plànols quasi cinematogràfica afegeixen agilitat al nervi narratiu.

Josep Vallverdú:
Josep Vallverdú (Lleida, 1923) s’ha dedicat a la docència a tots els nivells. La traducció i la creació literària han omplert seixanta anys de la vida d’aquest autor que ara apareix al nostre catàleg amb un mosaic narratiu de temàtica variada, que va des del relat d’intriga criminal fins a la utopia històrica, el drama rural o la recreació adobada d’una llegenda. L’autor qualifica el relat de “fet divers”. Ha conreat molts gèneres. Tanmateix, és en la literatura juvenil on el reconeixement li ha arribat des de tots els cercles del país i de fora. Entre els guardons que li han estat atorgats destaca el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.