28/11/09

Mateu el president

No hi ha dubte que barrejar un assassinat amb la figura del president del Barça, es una cosa que d’entrada, crida l’atenció.
Per ser mes exactes, els assassinats a les novel·les sempre han tingut bona acollida i no cal dir que el Barça és d’una actualitat que ho arrasa tot a Catalunya (política, societat, etc.).
Sebastià Bennasar juga amb el supòsit d’una conxorxa per matar el president del Barça, el que potser no queda tan clar són els motius d’un grup d’empresaris per arribar a plantejar-s’ho.
Bennasar fa servir un llenguatge planer, entre català i mallorquí, i demostra conèixer perfectament l’ambient dels barris barcelonins, així com les tàctiques policials, retratant amb detall a un inspector que té poc a veure amb els herois que ens pinta Hollywood.
La novel·la es llegeix pràcticament d’una tirada i potser aquí radica el seu principal defecte. Hi ha masses temes, masses trames per tan poques pàgines i algunes coses queden indefinides o embastades, tot i això, la novel·la té mes virtuts que no pas defectes.
De totes maneres caldrà saber, si és que la llegeix, què n’opina l’actual president culer. Perquè es molt probable que llegint el llibre l’hi augmenti la paranoia.

Ressenya d'Enric Tricaz, participant en la promoció del llibre Mateu el president, de Sebastià Bennasar.