27/11/09

"Templers a les Terres de l'Ebre" mostra les evidències que el Temple va deixar gravades en territoris de l'antic Regne d'Aragó

El llibre Templers a les Terres de l’Ebre, de Jesús Ávila Granados, es presentarà dissabte 28 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’ajuntament de La Fresneda. La presentació anirà a càrrec de Constancio Merchante García.
Templers a les Terres de l’Ebre també es presentarà diumenge 29 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’Hotel El Castell, de Vall de roures. La presentació anirà a càrrec de Miguel Giribets Martínez.

Els templers van ser els grans protagonistes del món medieval. El seu testimoni cal seguir-lo, en molts casos, en les evidències que romanen i esperen ser descobertes i transmeses al viatger interessat per les claus del coneixement. És, precisament, als territoris de l’antic Regne d’Aragó, a les comarques (catalanes, aragoneses i valencianes) relacionades amb el riu Ebre en el seu curs més inferior, on el Temple va deixar gravades gran part d’aquestes empremtes, analitzades, municipi per municipi, a les pàgines d’aquest llibre.

Jesús Ávila Granados:
Jesús Ávila Granados (www.jag.es.vg), llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, exerceix el periodisme cultural des de 1972. En dues ocasions el Consell d’Europa el va condecorar amb el Premi Europa Humana com a millor periodista del continent. Com a escriptor és autor de 63 llibres d’assaig, una novel·la històrica i una enciclopèdia de 8 volums; treballs relacionats amb la història de l’antiguitat i el món medieval. És un dels experts dels templers i el catarisme; les seves obres: La mitología templaria; La mitología cátara; La mitología celta y La profecía del laurel s’han convertit en clàssics de referència obligada.