13/11/09

"100 mamífers fàcilment identificables de tot el món" presenta curiositats sobre els animals més evolucionats del planeta

Cossetània publica aquesta obra de Jaume Sañé, on hi aparèixen els mamífers més emblemàtics

100 mamífers fàcilment identificables de tot el món presenta curiositats sobre els animals més evolucionats del planeta. Cossetània Edicions publica aquesta obra de Jaume Sañé, on hi aparèixen els mamífers més emblemàtics.
El llibre, a més de parlar sobre la vida privada i singularitats d’aquest grup d’animals, dóna resposta a algunes preguntes: Hi ha balenes salvatges que es deixin tocar? Les zebres, són blanques amb ratlles negres o negres amb ratlles blanques? Com era el tigre de Tasmània? Hi ha guineus voladores? Existeixen les sirenes? I els unicorns?
100 mamífers fàcilment identificables fa una pinzellada de les diferents espècies de mamífers a través de les seves característiques més significatives. Segons l’autor, Jaume Sañé, es poden trobar mamífers arreu, per la seva capacitat d’adaptació: “el grup dels mamífers és un dels més antics i, per això, amb més capacitats per adaptar-se: en podem trobar en tots els hàbitats.”
El llibre parla sobre exemplars de mamífers de tot el món, i que, segons Sañé, són encara força desconeguts: “malgrat la proximitat amb els humans, es coneix poca cosa sobre la resta de mamífers, en comparació amb tot el que es pot arribar a descobrir. Per al llibre hem buscat aquells que poden resultar més interessants, sobre els quals en podem explicar més secrets.”
Jaume Sañé va néixer a Taradell (Osona) el 1961. Va estudiar Biologia a la UB, però va deixar la carrera per dedicar-se de ple a la seva passió: les bèsties. A través de la fotografia i de la filmació de la natura, ha conegut més de setanta països de tots els continents . És naturalista, fotògraf, operador de càmera i director, realitzador, guionista de documentals i autor de diversos llibres. Ha dedicat la seva vida a l’estudi i la divulgació de la natura.