6/11/09

L’escriptor Jesús Àvila Granados dedica els seus dos últims assajos a descobrir les nostres terres ebrenques

Conrad Duran publicà un article a la revista L’Estel sobre les darreres publicacions de Jesús Ávila Granados, entre les quals es troba Templers a les Terres de l’Ebre (Cossetània).
Segons Duran, el llibre anima a descobrir les empremtes dels Cavallers del Temple a la cruïlla entre Catalunya, Aragó i el Regne de Valencia:
L’obra surt simultàniament en català: «Templarios en las Tierras del Ebro» (Cossetània Ed.), i en castellà: «Templarios en las Tierras del Ebro» (Lectio Ed.). Jesús Ávila ha volgut fer especial èmfasi als templers a les nostres comarques banyades pel riu Ebre en el seu curs inferior, perquè aquesta zona, que comprèn la cruïlla entre Catalunya, Aragó i el Regne de València, és on, millor que en cap altre lloc de tot el món occidental, poden recuperar les empremtes deixades pels cavallers del Temple, que podem seguir a través de rutes de descobriment i camins d’iniciació.
Aquests nous títols constitueixen les obres 64 i 65, respectivament, de l’àmplia producció literària d’aquest autor, un dels escriptors més prolífics del nostre temps.