16/11/09

Joan Rendé: "Un segrest ecologista" confirma que Vallverdú és un clàssic per a adults a més de ser un escriptor consagrat per a infants i adolescents"

Josep Vallverdú i Joan Rendé durant la presentació d'Un segrest ecologista a l'Espluga

Un segrest ecologista, de Josep Vallverdú, es va presentar el dia 13 de novembre en el marc del Museu de la Vila Rural de l'Espluga. La presentació va anar a càrrec de l'escriptor Joan Rendé qui digué que en aquest llibre, "l'escriptura de Vallverdú no es desvia de les seves constants literàries tant segures i eficients. Té un sentit de la llengua equilibrat i magnífic. És curós, tradicional i a la vegada arriscadament modern en el lèxic i la sintaxi." Per Joan Rendé a Un segrest ecologista s´hi poden trobar tres Vallverdús: "un primer entretenidor, juganer i divertit; un segon costumista, interessat per analitzar el cor humà davant de les situacions, i un tercer subtilment satíric, reflexiu i intel·lectualment valent i trencador". El llibre és pel presentador de l'obra "la confirmació que l'autor és un clàssic per a adults a més de ser un escriptor consagrat per a infants i adolescents i un assagista i traductor excel·lent."
Un segrest ecologista
és un llibre de relats de Josep Vallverdú on la intriga, la situació extrema i el gir humorístic o tragicòmic són ingredients que el lector trobarà en aquests fets diversos narrats amb desimboltura i llarga experiència. Els personatges, realistes, d’aquests relats queden atrapats en les situacions que viuen i el lector, insensiblement, s’hi sent incorporat com un espectador de primera fila, quasi com a coprotagonista. Un sentit de la plàstica i de la immediatesa i una línia de plànols quasi cinematogràfica afegeixen agilitat al nervi narratiu. L'obra acaba de ser publicada en la col·lecció Notes de Color de Cossetània Edicions.