4/11/09

El llibre "100 idees de negoci americanes" presenta idees emprenedores que poden funcionar a Espanya i Europa

El reusenc Ivan López, resident als Estats Units, proposa negocis senzills que s’implanten massivament a Amèrica

El llibre 100 idees de negoci americanes, del reusenc Ivan López, presenta idees emprenedores que podrien funcionar a Espanya i a Europa. L’autor, resident als Estats Units, proposa negocis senzills que s’implanten massivament a Amèrica.
100 idees de negoci americanes per implantar a Espanya i Europa presenta cent senzilles idees que ha copsat durant la seva estada als Estats Units i que pràcticament són desconegudes al Vell Continent. Les propostes abarquen diferents àmbits: aeroports, animals domèstics, banca, curses populars, benzineres, hospitals i metges, església, transport... i ens inviten a reflexionar que, a diferencia del que pugui semblar, encara no està tot inventat.
Per l’autor del llibre, Ivan López, el mercat americà i l’europeu presenten unes semblances que fan viable l’aplicació d’aquestes propostes de negoci en el nostre entorn: “tot i que l’estil de vida és diferent als Estats Units, la majoria de necessitats dels americans són iguals a les necessitats dels europeus, per tant, és viable que aquestes puguin ser implantades a Europa, on cap emprenedor les ha implantat de manera massiva. En la meva opinió, la principal semblança recau en el fet de que ambdós mercats se situen en àmbits geogràfics del món desenvolupat, amb factors econòmics comuns.”
La majoria de propostes de 100 idees de negoci americanes, assenyala López, es podrien dur a terme de manera senzilla i arribar a un mercat extens: “gran part de les idees que plantejo són d’aplicació fàcil, i es podrien desenvolupar massivament, és a dir, que podrien abastar un territori extens ja que poden arribar a un mercat objectiu general.
Per l’autor l’estada als Estats Units ha estat bàsica per la seva experiència com a emprenedor: “l’esperit americà es purament emprenedor. En un país on, a diferència d’Europa, els governs aporten pocs serveis al ciutadà, els americans estan certament “obligats” a espavilar-se per poder tirar endavant la seva familia buscant tot tipus d’idees de negoci.”
Ivan Lopez i Llauradó (Reus, 1976) és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i desenvolupa la seva carrera professional en el món de la banca des de 1999. Des de l’any 2000, s’ha desplaçat per motius laborals en diferents ocasions als Estats Units, país on resideix des de l’any 2007. Es defineix com una persona emprenedora i és autor de dues patents americanes.