10/11/09

Avançament editorial: Sebastià Bennasar

‘Mateu el president’ ficciona la història d’un complot per assassinar el president del Barça, Joan Laporta

Aquesta setmana arriba a les llibreries Mateu el president (Cossetània) de Sebastià Bennasar (Palma, 1976), una novel·la de gènere negre, on retrobem al comissari Jaume Fuster que torna a Barcelona per incorporar-se al grup d’homicidis dels Mossos d’Esquadra. Li tocarà un cas enrevessat, amb un agent decapitat i el pla ordit per l’alta burgesia i l’extrema dreta per assassinar el president del Barça. Llegiu-ne el primer capítol (en pdf).

L’any passat Bennasar va publicar 'Jo no t’espere' (El Gall Editor),també situant la trama i els ficticis assassinats en esdeveniments de l'actualitat més recent: Durant la visita del Papa Ratzinguer a València, el comissari Jaume Fuster haurà de fer front a l'assassinat d'un capellà i d'una monja vinculats a una trama de corrupció immobiliària i de tràfic de drogues. Tot en una València on part de la població li va dir al Papa 'Jo no t'espere'.

Sebastià Bennasar és llicenciat en Humanitats per la UPF, periodista freelance, que actualment viu a Lisboa. Ha publicat una dotzena de llibres de gèneres molt diversos. Aquesta és la seva quarta novel·la negra.

Article al diari digital Vilaweb, a la secció “Lletres”, sobre el llibre Mateu el president, de Sebastià Bennasar.