26/11/09

Francesc Pou, director de la sèrie de TV3 "El paisatge favorit de Catalunya": "El llibre recull molt bé l'esperit de la sèrie"

Ahir, es va presentar el llibre El paisatge favorit de Catalunya, a la llibreria Catalònia

Presentació del llibre El paisatge favorit de Catalunya

Francesc Pou, director de la sèria de TV3 El paisatge favorit de Catalunya, va indicar en la presentació que es va portar a terme ahir dimecres al vespre a la Llibreria Catalònia de Barcelona del llibre edita per Cossetània i basat en aquesta sèrie que "el llibre recull molt bé l'esperit de la sèrie. Reuneix les imatges i també el que van dir els personatgs que van aparèixer en la sèrie."
Pou també va indicar que "fer aqust programa va ser un privilegi molt gran perquè la matèria primera que vam tenir, el paisatge de Catalunya, és extraordinari i a més els mitjans de què vam disposar també van ser fora de l'habitual."
Per la seva part, el cap del departaments de nous formats de TV3, Miquel Garcia, va assenyalar que "valia la pena fer el programa perquè ha estat una manera de fer patrimoni. Ara, el llibre et permet mirar les fotografies i recordar la sèrie." Sobre les fotografies que van enviar els telespectadors, més de 3.000, de les quals el llibre recull les finalistes del concurs que va organitzar el programa, Garica digué que "va ser fantàstic rebre una quantitat tant gran de fotografies. A més eren imatges fetes amb estima, ja que hi havia una relació emocional entre les fotografies i la persona que les feia".
Per la seva part, Jordi Longàs, autor de les fotografies del llibre, juntament amb Chopo, va dir que "el valor del programa i del llibre és la bellesa del nostre país." Pel fotògraf el repte del llibre no era fàcil "ja que partíem d'un programa de gran èxit, que havia vist un ampli espectre social de la població i que a més va ser un eina per recuperar el patrimoni. Tot el que hi ha en el llibre, tots els paisatges els podem veure, els trobem al nostre país."

1 comentari:

Unknown ha dit...

Fantàstic, Visca la natura i el treball d'uns professionals que les estimen i saben respectar-la.
Esperant de tenir aviat el llibre entre les meves mans. Cunyat del Chopo i amic d'en Llongas, des de França.
Salutacions,
Anton