15/4/09

"Nòmada", d'Isabel M. Ortega Rion, explora el desconcert d'Hèstia, deessa protectora de la llar

El llibre Nòmada, d'Isabel M. Ortega Rion, es presentarà dijous 16 d’abril, a les 8 del vespre, al Consell Comarcal del Tarragonès.
La presentació anirà a càrrec d’Olga Xirinacs, escriptora, i Pau Gavaldà oferirà un recital poètic.

Nòmada es desplega en una multiplicitat de personatges que recorren indrets a la recerca del desig, del record, del somni o d’una identitat que els rescati del deliri. Comparteixen el desconcert d’Hèstia, deessa protectora de la llar, que ha abandonat la casa i que s’emmiralla en les solituds que la paraula recrea. Al capdavall, trànsits de nòmades que mostren la fragilitat essencial de l’ésser humà.

Biografia:
Isabel M. Ortega (Tarragona, 1955) és llicenciada en Psicologia i en Filosofia. Treballa com a professora de Llengua catalana a l’ensenyament secundari. Va publicar la novel·la Viatge d’anada (Ed. Eumo 1994. Projecte Solaris). Ha col·laborat en el seminari Filosofia i gènere de la Universitat de Barcelona, en el marc del qual va traduir alguns articles de Simone Weil aplegats sota el títol Escrits sobre la guerra (Bromera 1997). En poesia, ha publicat Enfilall (Cossetània 2002), XXII premi Comas i Maduell, i Runa plena (La Gent del Llamp, 2004).