20/4/09

"50 anys de la cançó" recull dels protagonistes de la Nova Cançó als anys 60

El llibre 50 anys de la cançó. Els Setze jutges, Raimon i els seus contemporanis, de Joaquim Vilarnau, es presentarà dimarts 21 d’abril, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Ona, de Barcelona.
La presentació anirà a càrrec de Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock.

El gener de 1959, Lluís Serrahima va publicar “Ens calen cançons d’ara” a la revista Germinabit. Amb el temps s’ha considerat aquest article com el manifest fundacional de la Nova Cançó. Al llarg dels anys seixanta es va produir una autèntica eclosió de grups i cantants en català: Els Setze Jutges (amb Pi de la Serra, Serrat, Bonet, Llach…), el Grup de Folk (amb Arnella, Falsterbo 3, Sisa, Pau Riba, Xesco Boix…), Raimon, Núria Feliu, Guillem d’Efak, Els Tres Tambors, Els Dracs, Els 4Z… Un univers musical impensable pocs anys abans que ha tingut continuïtat al llarg de 50 anys.

Joaquim Vilarnau:
Joaquim Vilarnau (Manresa, 1966), és periodista. Ha estat director de redacció de la revista Enderrock entre el 1997 i el 2002. Ha treballat, sobretot, en mitjans escrits (Folc, Sons de la Mediterrània, Rockcol·lecció, Avui, Cavall Fort, El Punt, El Temps...), encara que també ha col·laborat en ràdio (Catalunya Ràdio, Catalunya Cultura, Ràdio Gràcia...) i televisió (TV3). És autor dels llibres Carles Sabater. Boig per tu (Mina/ Enderrock, 2005) i Trencant el silenci. Els recitals de la Transició (Mina, 2006) i va coordinar el disc Si véns amb mi. Homenatge a Lluís Llach (Picap, 2007).