3/4/09

"El Baphomet i la taula esmaragda" és el relat d'una aventura històrica en la que hi prenen part templers, carlins, maçons i jesuïtes

El llibre El Baphomet i la taula esmaragda, de Miquel Esteve, es presentarà dissabte 4 d'abril, a les 6 de la tarda, a l'Ajuntament d'Ascó. L'acte s'inclou en la presentació dels Premis Vila d'Ascó 2008.
El Baphomet i la taula esmaragda és una aventura històrica que captiva grans personatges com el general Ramon Cabrera, Aleister Crowley, William Butler Years, Robert Browning, Erich Ludendorff o Paracels. Paral·lelament el personatge d’en Ton Domènech es veu endinsat, en primera persona, en la investigació de l’estranya mort d’un antic company d’estudis, alhora que va descobrint la remor alquímica que acompanya els seus avantpassats. Templers, carlins, maçons, jesuïtes... Tots persegueixen la custòdia d’aquesta recerca, un arcà que dormita sota el mantell dels versos enigmàtics de la taula esmaragda. L’autor aconsegueix trenar una història de la història. Canvis de ritme, contrapunts, reflexions humanístiques, misteri, dramatisme, humor, desassossec i cinisme basteixen una novel·la captivadora de lectura àgil.

Miquel Esteve:
Miquel Esteve i Valldepérez (Móra la Nova, 1969) és llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB. L’any 2007 publicà Heydrich i les agents del saló Kitty ja que fou guardonat amb el XXV Premi de Narrativa Ribera d’Ebre. El Baphomet i la taula esmaragda és la novel·la guanyadora del XX Premi Literari Vila d’Ascó (2008). Actualment cursa estudis de la llicenciatura d’Humanitats a la UOC i és membre de la Junta Directiva del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.