7/4/09

La presentació d'"Al vostre gust" reuneix el bo i millor de la cuina catalana

La presentació del llibre Al vostre gust, de Tana Collados i Àgata Olivella (coeditat per Cossetània Edicions i TV3), que es va portar a terme a l'aula de cuina del Mercat de la Boqueria de Barcelona el dimarts 7 d'abril, va reunir el bo i llor de la cuina catalana. El llibre va ser presentat per la cuinera Carme Ruscalleda, però a la sala, que es va omplir de gom a gom, hi havia cuiners com Juli Soler, Sergi Arola, l'Àvia Remei, Pep Nogué o el gastrònom Toni Massanés, entre altres.
En la presentació Carme Ruscalleda digué que "aquest és un llibre savi i gustós que estimula i fa pedagogia d'un nou concepte de cuina i gastronomia". Ruscalleda destacà també la qualitat de les il·lustracions realitzades per Marc Volpini i afegí que "el llibre és un viatge cap a l'ànima del menjar i del beure. És una obra preciosa i necessària, plena de visions de futur. A més arriba a la medul·la de l'os de les coses que mengem i estimem. És a més a més d'un llibre gurmet, un llibre de text."
Per la seva part, Àgata Olivella va indicar que el llibre "arrodoneix el projecte de la Tana Collados d'explicació de la gastronomia en un sentit integral". Finalment, Tana Collados digué que "el tema de la cuina que ara és una qüestió molt important als mitjans de comunicació fa un anys no tenia un paper tant destacat i la conquesta que s'ha fet perquè ara sigui un tema d'actualitat és un mèrit de tots."