6/4/09

El llibre "Al vostre gust" neix de la necessitat d’explicar el món del menjar i el beure des de totes les mirades possibles

L’obra, de Tana Collados i Àgata Olivella, és un viatge transversal pels aspectes més diversos de l’alimentació i la cuina, que comença amb una mirada atenta a les matèries primes en origen.

Inspirat en el programa de TV3 que li dóna nom, el llibre Al vostre Gust indaga, a través de 26 capítols, sobre els productes, els costums, els oficis i la creativitat, entre d’altres aspectes, que envolten l’univers gastronòmic d’aquest país. La versió escrita permet una visió complementària dels reportatges televisius i té la vocació d’aprofundir en el coneixement del menjar com allò que, més enllà de satisfer necessitats i emocions, ens parla del nostre temps i de tota la gent que fa possible, a través de la seva feina i la seva passió, que l’alimentació esdevingui un reflex de la nostra història, paisatge i cultura.
Tana Collados és la periodista que dirigeix i presenta el programa de TV3 Al vostre gust. És l’autora de la idea, perquè ja feia molt de temps que li rondava pel cap un programa que reunís en diversos reportatges i en seccions complementàries la visió que ella té de l’alimentació i de la cuina; un tema absolutament transversal que pot ser observat des de molts punts de vista. De fet, ja fa una colla d’anys que ho venia fent als telenotícies, al “De Vacances” i en diversos reportatges del “30 minuts”.
Àgata Olivella és llicenciada en filologia catalana i periodista. En la primera temporada d’Al vostre gust va ajudar a la Tana en la direcció del programa. Té una llarga experiència en reportatges, perquè n’ha fet molts dels que podem veure al programa Thalassa, del Canal 33, i també col·labora en la premsa escrita.
Estructurat en cinc seccions: Producte, Cultura gastronòmica, Cuiners i un pastisser, Recuperant la memòria i Reflexió; Al vostre gust mostra, a través d’agricultors, ramaders, pescadors, enòlegs, proveïdors i botiguers l’experiència i saviesa que fa possible que els millors productes arribin als mercats i a les mans de cuiners i pastissers. Al vostre gust continua el viatge per algunes de les millors cuines professionals, a la recerca de tot allò que és tendència en la restauració pública, però també d’allò que distingeix als cuiners que visitem com a artesans o creadors. Contràriament, a les cuines de casa, la tradició i el temps de dedicació s’esvaeixen forçades per una nova manera de viure i, molt sovint, un desconeixement de molts productes i solucions, que de ben segur compensarien la generalitzada manca de temps de la vida actual. En aquest sentit el llibre de Tana Collados i Àgata Olivella té la vocació de contribuir a recuperar, i evitar que es perdi, el patrimoni culinari comú.

Al vostre gust es presentarà dimarts 7 d’abril, a les 12 del migdia, a l’Aula Gastronòmica del Mercat de la Boqueria (Plaça de la Boqueria. Barcelona). La presentació anirà a càrrec de la cuinera Carme Ruscalleda.

Més informació:
Gastroteca.cat