17/4/09

L'àvia Remei presenta a Cambrils el seu darrer llibre "Els millors plats de l'àvia Remei. Trucs i recomanacions"

Presentació del llibre Els millors plats de l'Àvia Remei a Cambrils (Berta Ruiz)

La mataronina Remei Ribas, més coneguda com l'àvia Remei, va ser present ahir al Centre Cultural i Ocupacional per presentar el seu darrer llibre sota el títol de Els millors plats de l'àvia Remei. Trucs i recomanacions, editat per Cossetània Edicions. L'acte, emmarcat en la programació del "Dies de llibres", va ser presentat pel professor de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils i col·laborador de Revista Cambrils amb la secció A cop de morter, Gabriel Bartra.

Trucs i recomanacions sobre fruites i verdures

La darrera proposta gastronòmica de l'àvia Remei recull algunes de les seves noves receptes, en una edició amb grans fotografies a tot color, tot i que aquest hi dedica un especial apartat de trucs i recomanacions culinàries. Moments abans d'iniciar-se la presentació, Remei Ribas atenia molt amablement a Revista Cambrils Diari Digital i confessava que "és un llibre que jo no volia fer, perquè ja hi ha fets els meus altres llibres de cuina. Em van insistir tant i em van dir que fes cassoles i que vindria el fotògraf a casa meva a fotografiar-les. De fet, són unes fotografies molt boniques, fetes al meu gust. Però jo deia, en aquest llibre hi hem de posar algun ganxo, alguna cosa que no hi hagi en els altres llibres de cuina, i per això hi hem posat els trucs i advertiments". Sobre aquest interessant afegitó, Remei Ribas comentava que "no són trucs de les meves receptes, són trucs i advertiments sobre fruites i verdures, però no a nivell de dietètica, sinó a nivell de mestressa de casa. Són trucs per cuinar, aquells trucs de cuina catalana que no ens han explicat mai com per exemple com conservar les coses, com rentar-les, com fer-ho per fer-ho bé. I aquest és l'èxit d'aquest llibre, els trucs".

D'entre aquests trucs i recomanacions, l'àvia Remei en va explicar alguns com per exemple: "ara que estem en temps de maduixes, mai les hem d'esbandir sense les fulles, perquè sinó la maduixa surt aigualida i no té gust de res. Si les traiem després de rentar agafa el gust natural de maduixa". O per exemple, a l'hora de coure les albergínies al foc o al forn, "si les fem al forn s'han de deixar una mica al dente, perquè si les deixem massa estona al forn, el vapor que es fa dins queda com bullit i perd el gust. Abans d'escalivar-la, l'albergínia s'ha de punxar amb una punxa o amb una agulla de fer mitja, de dalt a baix. Fent aquesta punxada surt el vapor i l'albergínia no esclata, queda sencera i es pela com un plàtan".

Una cuina senzilla, ràpida i econòmica

Pel que fa a les noves receptes del llibre, Remei Ribas va dir que, "són receptes de cuina catalana, senzilla i ràpida. Sempre hi ha algun plat que potser és més complicat, que es feia per la festa major, però la nostra cuina és ràpida i econòmica. Aquí tenim la gran sort de tenir de tot, tenim fruites i verdures i de tot. No hi donem importància perquè tenim de tot, si ens faltés algun producte, ho valoraríem més", afegia l'àvia Remei.

Notícia de Berta Ruiz
a Revista Cambrils sobre la presentació del llibre Els millors plats de l'Àvia Remei. Trucs i recomanacions.