5/4/09

"'El Baphomet i la taula esmaragda' és una novel·la amb un ritme trepidant"

L'Ajuntament d'Ascó serví de marc per a la presentació, el dissabte dia 4 d'abril, del llibre El Baphomet i la taula esmaragda, obra de Miquel Esteve, guanyadora del Premi Vila d'Ascó de Narrativa 2008. La presentació va anar a càrrec de Josep Moragrega, expresident del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre.
Moragrega digué que "el llibre és una llegenda sobre el Baphomet, amb un ritme trepidant i amb la intriga que hi creen carlins, templers, maçons o jesuïtes". El presentador afegí també que "l'autor aprofita el seu bagatge personal per construir els personatges. La seva obra, en la que utilitza la tècnica dels temps creuats, demostra a més un estil propi, una personalitat a l'hora d'escriure."
Josep Moragresa elogià el fet que Esteve "fa del territori un element literari. L'autor té un gran bagatge cultural, cosa que és nota en la seva novel·la, que és capaç de transmetre'l en la seva obra."
Per la seva part, Miquel Esteve, autor també de la novel·la publicada la passada tardor a Cossetània Heydrich i les agents del saló Kitty, digue que "la novel·la és la història d'una recerca que fa història de la història".