21/4/09

Es presenten els volums guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2008

Els volums guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2008 es presentaran dimarts 21 d’abril, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona.
L’acte, a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, inclourà la presentació del 19è Premi de Poesia Comas i Maduell, corresponent a Atàviques Feres, d’Eva Baltasar, i el 12è Premi de Narrativa Curta per Internet Tinet, corresponent a Atracament i altres contes, que publica Cossetània Edicions.


Atàviques feres


Atàviques feres és un poemari reflexiu i festiu alhora que aprofundeix en el pensament filosòfic sobre la vida com allò que pot ésser creat i experimentat a través del cos i del llenguatge. En aquest recorregut, la poeta reivindica el pensament de figures filosòfiques com Simone Weil i Hannah Arendt i les combina amb la imatge arquetípica recuperada de la dona salvatge, la dona llop, que comprèn tot un llinatge històric de dones que entenen la vida com allò que ha d’ésser viscut apassionadament i amb la ferma voluntat de comprendre.

Eva Baltasar:
Eva Baltasar (Barcelona, 1978) ha estudiat Pedagogia a la Universitat de Barcelona (UB) i a la Freie Universität de Berlín. A la UB, ha editat la revista Temps d’Educació i ha col·laborat en un grup de recerca amb l’ajut de l’Instituto de la Mujer. Ha publicat el poemari Laia (Premi Miquel de Palol 2008).

Atracament i altres contes

Aquest llibre recull el conte premiat en el 12è Premi de narrativa curta per Internet Tinet (Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2008) i una selecció dels millors relats que s’hi van presentar, els autors dels quals són: Ramon Vernet Moya, Ferran Burgaya i Márquez, Xavier V. Inglada, Maurici Capdet Mateu, Alexis Fresnillo Saló, Joan Bustos, Núria Martí Constans, Gemma Pellisa Prades, Teresa Ibars Chimeno, Perfecte Soler Bernadich, Jordi Dausà i Mascort, Júlia Gaset i Mollà, Nadina Palafoix Casademont, Marta Pérez Sierra, Jordi Català Llufriu i Lluïsa Serra Oliver.