14/5/08

"La catosfera literària 08. Primera antologia de blogs en català" es presenta als mitjans de comunicació

El llibre La catosfera literària 08. Primera antologia de blogs en català (Cossetània Edicions) es presentarà per als mitjans de comunicació dijous 15 de maig, a les 11 del matí, a la Llibreria Catalònia de Barcelona.
La presentació anirà a càrrec de Marc Vidal i Toni Ibàñez.

La catosfera literària 08 també es presentarà dissabte 17 de maig, a les 7 de la tarda, al Casal de Vallromanes. En aquest acte hi participaran Marc Vidal, Saül Gordillo, Toni Ibàñez i l’actor Jaume Comas, a més d'autors d'articles que apareixen al llibre.

Resum:
No tots els blogs són literaris, però hi ha blogaires que escriuen força bé. A la xarxa s’està fent una part essencial de la literatura del present. Literatura 2.0. Escriptors de la mà oberta. Ciberescriptors que experimenten les noves possibilitats que dóna el format digital. Escriure en català a Internet. La catosfera literària. Aquesta és la primera antologia catalana de textos escrits als blogs. 100 blogaires d’arreu dels Països Catalans demostren que, gràcies a Internet, la nostra llengua és més viva i més lliure que mai. Com diu Biel Mesquida al pròleg: «Sempre havia sabut que l’escriptor ver és un creador de llibertats. En el blog ho és doblement: per l’escriptura en llibertat que practica i per la llibertat que dóna als lectors per dir la seva. Aquest gran teler públic que és el blog és també una disciplina quasi quotidiana.»

Cap comentari: