22/5/08

Els seguidors de la Mireia van poder conèixer els autors del bloc i del llibre


A dalt, una imatge de la presentació i a sota la guanyadora del sorteig de les calcetes de la Mireia recollint-les de mans de la coautora del llibre Mir Roy

Els seguidors del bloc de la Mireia van poder conèixer finalment i de forma personal els seus autors Manel Riu i Mir Roy en la presentació del la novel·la sorgida a partir del bloc i que porta per títol Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos). La presentació va ser molt concorreguda, es va portar terme el dimecres dia 21 de maig a la llibreria Catalònia i va anar a càrrec de Mònica López, presentadora del programa Digitals de COM Ràdio, i de Francesc Mauri, meteoròleg i “home del temps” de TV3.
Mònica López va fer una lectura d'uns fragments del llibre i va explicar els orígens del bloc. Comentà que "la novel·la barreja subtilment política i sexe". Francesc Mauri va explicar que la seva presència en la presentació es devia a què Manel Riu i ell eren amics de petits ja que els pares d'ambdós procedien del mateix poble de la Franja, lloc on s'hi trobaven a l'estiu. Mauri va destacar el fet que els autors defensen "que la llengua catalana sigui reconeguda a la Franja".
Mir Roy, coautora del llibre, indicà que tot plegat, tant el bloc com l'adaptació del text a novel·la "ha estat una experiència inoblidable". Per la seva part, Manel Riu afegí que "ens agradaria que la gent acariciés els detalls de la novel·la" i que "la novel·la la vam gestar abans de fer el bloc, després la vam desenvolupar en aquest mitjà i finalment l'hem adaptat al format llibre." Digué finalment, que la trama de la novel·la la tenien feta abans però que "a mesura que l'anàvem desenvolupant al bloc, incorporàvem temes d'actualitat." La presentació va finalitzar amb el sorteig de les calcetes de la Mireia.