21/5/08

"Un rostre que no és meu", d'Óscar Palazón, descobreix la part fosca de personatges que resulten propers

El llibre Un rostre que no és meu (Cossetània Edicions), d'Òscar Palazón, es presentarà dimecres 21 de maig, a 2/4 de 9 del vespre, a la llibreria La Capona de Tarragona .
La presentació de l'obra, guardonada amb el XVI Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar, anirà a càrrec d’Adam Manyé, escriptor i director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona.

Resum:
Tots tenim una part fosca. Els personatges d’aquest llibre, també. I en parlen. Són veus properes. Molt properes. Si parem orella, fins i tot, és possible que hi reconeguem l’eco de les nostres pròpies paraules. Perquè, qui som en realitat? Què hi ha sota les màscares amb què ens cobrim el rostre? Talment un tic en la parla, la nostra autèntica identitat és inalterable. És inútil negar-ho. Per molt que provem de dissimular-la o anul·lar-la, tard o d’hora ens trairà, probablement en el moment més inoportú.

Òscar Palazón:
Òscar Palazón (Lleida, 1969) és llicenciat en filologia anglogermànica i actualment treballa com a professor d’anglès en un institut de Tarragona. Ha estat guanyador i finalista d’una trentena de premis literaris arreu de Catalunya. Després de publicar contes i poemes en diversos llibres col·lectius, el 2005 va aparèixer la seva primera obra en solitari, el poemari Atles de la memòria (Cossetània). Com a traductor cal destacar la publicació de Cambrils Places to feel at ease (2007), de Roser Guasch i Rafael López-Monné, i Els brigadistes entre nosaltres (Cossetània, 2008), d’Angela Jackson. Col·labora en diverses publicacions periòdiques amb entrevistes i articles de temàtica literària. Així mateix, manté actiu un blog anomenat “El vertigen del trapezista” (http://elvertigen.blogspot.com) i, esporàdicament, imparteix classes a l’Escola de Lletres de Tarragona.