28/5/08

Ramon Arnabat: "Crims a la Catalunya del s XIX" més enllà de la descripció sensacionalista, ens permet copsar aspectes de la vida social del moment"

Ramon Arnabat i Manuel Bofarull durant la presentació del llibre

El llibre Crims a la Catalunya del segle XIX (Cossetània Edicions), de Manuel Bofarull i Terrades, es va presentar dimarts 27 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Catalònia de Barcelona.
La presentació de l'obra va anar a càrrec de Ramon Arnabat Mata, historiador i president de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Arnabat destacà el valor del llibre com a document descriptiu de la vida social del segle XIX i dels mètodes d'investigació dels crims d'aquella època.
«El Diari de Barcelona, l’únic diari de Catalunya que comprèn tot el segle XIX, ha estat la principal font documental d’aquest llibre.»
«En el llibre s’hi expliquen 11 crims. Però l’explicació no es limita als fets criminals, sinó que es fa extensiva a tot el procés jurídic. Són relats molt ben contextualitzats, tant a nivell geogràfic com cronològic.»
«Un llibre sobre crims, més enllà de la descripció sensacionalista, ens permet copsar molts aspectes interessants la vida social del moment, en aquest cas de la Catalunya del segle XIX.»
«M’ha sorprès veure que la base metodològica de la investigació del segle XIX és pràcticament la mateixa que l’actual; només han canviat els mitjans.»