2/3/09

Moisés Peñalver: "Si tens caspa, millor que no et facis delinqüent"

Toni Orensanz publicà una entrevista a Moisés Peñalver, autor de 100 maneres de descobrir un crim, al diari La Vanguardia de divendres 27 de febrer. Peñalver dóna detalls sobre algunes de les qüestions més curioses que tracta el llibre.
"Existeix el crim perfecte?
De crims perfectes, n'hi ha. Són un tant per cent molt petit però existeixen crims perfectes sempre que els entenguem com a casos que no s'han resolt mai. Això sí, sovint no són més que errors o imprudències en la investigació.
Recerques policials imperfectes…
Així és. Per exemple, tenim un crim mai no resolt a Tarragona. És l'assassinat de Gemma Biosca, una noia que van assassinar en una botiga de bricolatge del carrer Caputxins als anys vuitanta. No s'ha trobat mai l'assassí i no se l'ha pogut enxampar perquè es va produir una flagrant destrucció de proves [...]
Des de quan fa proves d'ADN la policia espanyola?
Des de l'any 1993. I la veritat és que, en la investigació policial, hi ha un abans i un després de l'ADN. Ara sí que és molt improbable la possibilitat de cometre un crim perfecte.
Per què?
Perquè et pot delatar la cosa més impensable. Des d'un pèl a una mica de sang d'una ferida que ni el delinqüent s'ha adonat que té. Massa detalls a tenir en compte… Ho dic sovint entre amics: avui dia, si tens caspa, millor que no et facis delinqüent.[...]"