19/3/09

"Alt Empordà" permet descobrir una comarca plena de matisos paisatgístics

El llibre Alt Empordà, de Sergi Lara, es presentarà divendres 20 de març, a les 7 del vespre, a l’Oficina de Turisme de Llançà.

La presentació anirà a càrrec de Joan Carles Mora, Regidor de Turisme de Llançà.

El fet d’ocupar l’extrem nord-est de la península Ibèrica, dóna un gran caràcter a la comarca de l’Alt Empordà, on la fusió dels Pirineus amb la Mediterrània i Europa, ha configurat un territori ple de matisos paisatgístics. Si a aquest fet hi afegim el llegat cultural d’un gran nombre d’enclavaments amb orígens arrelats a la prehistòria, l’escenari a descobrir és senzillament excepcional.

Sergi Lara:
Sergi Lara va néixer a Barcelona el 1973. Geògraf i guia de muntanya professional, consagra la seva vida a l’estudi, descoberta i divulgació dels territoris per tots els vessants possibles des de 1998, any en què signa el seu primer article a una revista especialitzada. Amb la present obra suma ja 12 títols d’itineraris pensats per a disciplines molt diverses. Gran coneixedor de les serralades del centre i el sud d’Europa, mereixen esment títols de referència com la Travessa integral dels Pirineus, la Travessa integral de l’illa de Còrsega o Rutes en bicicleta i en caiac a la Costa Brava. Alhora, la pràctica de l’alpinisme i l’esquí de muntanya completa el seu ventall d’activitats esportives al medi natural. D’entre els indrets en què ha escalat i ha fet travesses de manera independent o guiant clients, destaquen totes les serralades de la península Ibèrica, la serralada de l’Atles, la serralada dels Alps, la serralada dels Càrpats, la serralada dels Balcans, la serralada del Caucas, el casquet polar de Groenlàndia i totes les grans illes de la Mediterrània. És director tècnic de l’agència de turisme actiu Montnatura: www.montnatura.com.