23/3/09

Joan Carles Mora: "És important que guies com "Alt Empordà" donin l'oportunitat de conèixer els pobles"

Presentació del llibre Alt Empordà a Llançà

El llibre Alt Empordà. 17 excursions a peu, de Sergi Lara, es presentà divendres 20 de març a l’Oficina de Turisme de Llançà, dins les Jornades Senderisme del municipi.
La presentació va anar a càrrec de Joan Carles Mora, Regidor de Turisme de Llançà, que destacà la importància de la divulgació a través d’obres com Alt Empordà per donar a conèixer els pobles:
Hi ha persones que porten 30 anys venint a Llançà, on tenen una casa en una urbanització, i no han vist ni tan sols el centre de la població. És important que guies com aquesta donin una oportunitat per conèixer no només els camins, sinó també els pobles.
La guia del Sergi Lara sobre l’Alt Empordà és un exemple de com proposar excursions clares i que expliquen tot allò que hi podem veure.
Sergi Lara parlà del treball que encara hi ha per fer en la senyalització de senders:
En molts llocs d’Europa, la senyalització dels senders és un bé d’interès cultural. Aquí encara es veu com una cosa estranya, una mica com un caprici. Hi ha molta feina per fer.
Deixeu-me fer una crítica constructiva: a vegades, els projectes de senyalització són clarament deficients o mal plantejats. És el cas d’Itinerària, un projecte de senyalització de l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès, amb un pressupost econòmic molt gran. En molts llocs, a les pistes on hi arriba el cotxe, la senyalització és bona, però eixí que el camí s’endinsa al bosc, que és qual cal que les senyals siguin més correctes, és quan comencen els problemes.