7/3/09

"100 anys d'esquí a Catalunya", "Volta a Catalunya en BTT" i "Camins del serè" apareixen a la revista "Vèrtex"

100 anys d'esquí a Catalunya, Volta a Catalunya en BTT i Camins del serè, tres de les darreres publicacions de Cossetània sobre el món de l’excursionisme i el muntanyisme, aparèixen en l'últim número de la revista Vèrtex.

La ressenya dels llibres, d'Enric Faura, destaca la vistositat i el valor sentimental de les imatges que aparèixen a 100 anys d’esquí a Catalunya, d’Antoni Real:
El Nadal de 1908 uns atrevits excursionistes deixaven les primeres traces d’esquí a la neu dels Rasos de Peguera. Havia arribat l’esquí a Catalunya. Al llarg d’aquest segle la seva evolució ha estat espectacular, tant en materials, tècnica com sobretot en la transformació del territori, ja que ha portat molta riquesa als Pirineus, malgrat un impacte important sobre el medi. El conegut periodista de TV3 conductor del programa Temps de neu ha preparat un luxós llibre commemoratiu[...] A destacar dos elements importants: per una banda la riquíssima il·lustració, amb fotos de gran valor històric i sentimental que es fan mirar amb atenció. En segon lloc l’oferta que ha acompanyat el llibre, 15 forfets gratuïts a les estacions d’esquí catalanes.
El text també fa referència a la llarga trajectòria de la col·lecció Azimut:
La tardor passada la col·lecció de guies excursionistes Azimut, editada per Cossetània, va arribar al número 100. És important destacar la fita, ja que suposa la consolidació de la col·lecció comercial més ¡ extensa de guies excursionistes en català, amb diverses obres reeditades. Azimut ha aportat en aquests 100 títols una nova mirada sobre el territori i la concepció clàssica de les guies excursionistes [...] Però la col·lecció no s’atura. El número 101 retorna al seu lloc d’origen, amb el recull de 25 propostes excursionistes per les muntanyes que envolten el Camp de Tarragona, aplegades sota el suggeridor nom de Camins del serè, en al·lusió al vent que sovint visita aquelles contrades.