4/2/09

El desmesurat

Xavier Pla publicà un article al diari Avui del 31 de gener sobre l'escriptor Joan Puig i Ferreter i el llibre Una mica d’amor i altres relats, que ara ha publicat Cossetània. Pla descriu la personalitat de Ferreter i contextualitza aquest nou volum en la seva trajectòria.
Segurament, Joan Puig i Ferreter és el millor personatge de la seva obra. Sempre insatisfet, amb pretensions de geni, colèric I torturat, sembla extret directament d’una novel·la de Balzac com les Il·lusions perdudes, però amb un destí enfebrat digne de Dostoievski. […]
Una mica d’amor es va publicar a finals del 1926 o a principis del 1927. És un llibre que recull diversos contes i narracions publicats per Puig i Ferreter a la premsa barcelonina, sobretot a La Veu i a La Publicitat. S’hi han afegit també les narracions del volum On són els pobres?… i altres històries de Nadal, publicat l’any 1934, la narració Un capítol de la novel·la Un cor ardent (1930) i, finalment, un text inèdit de l’època de l’exili, El misteri de la casa Blanc.