7/2/09

La troballa de dos inèdits permet de completar el llibre de records de Bladé i Desumvila, "L'edat d'or"

Lluís Bonada publicà un article al setmanari El Temps sobre el nou volum de l'obra completa d'Artur Bladé i Desumvila, Cicle de la Terra Natal III. L'edat d'or, que ha publicat Cossetània. Bonada analitza la importància de l'aparició d'aquest nou volum per entendre l'obra de Bladé.
A mitjan 2007, el fill d’Artur Bladé i Desumvila (Benissanet, 1907-Barcelona, 1995) va fer una troballa sorprenent. El llibre de records d’infantesa del pare, publicat pòstumament el 1996, L’edat d’or, constava d’una segona part, dedicada a l’adolescència, que no havia arribat al lector i no havia passat de l’estadi de text mecanografiat. Les dues parts, “Records de noiesa” i “Records d’adolescència”, corresponents, respectivament, als períodes 1907-1919 I 1919-1929, acaben de ser editades conjuntament. Constitueixen el volum cinquè de l’Obra completa de l’autor, i el tercer del “Cicle de la terra natal”, edició publicada per Cossetània. [...]
El relat d’aquesta progressió “és senzillament fascinant”, diu Xavier Garcia, perque confirma allò que Bladé va deixar escrit en un altre lloc de la seva obra: “A l’edat de vint anys tots estem ja editats".