16/2/09

L’advocat Damià del Clot i Trias guanya el XVII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar

Notes d’un viatge a l’infern, que publicarà Cossetània, es fonamenta en un cas real que inspirà l’autor

Damià del Clot i Trias, guanyador del XVII Premi Vila de l'Ametlla de Mar

Damià del Clot i Trias, advocat, ha guanyat el XVII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar, que convoca l'ajuntament d'aquest municipi i està dotat en 3.000 euros, amb el relat Notes d’un viatge a l’infern. La narració, que publicarà Cossetània Edicions el proper mes de maig, troba el fonament en un cas real que inspirà l’autor.
Damià del Clot va néixer a Vilassar de Mar el 1973. Del Clot també és autor dels assaigs La delegació de funcions del President de la Generalitat. La figura del Conseller Primer. Ed. Mediterrània; L’espai nacionalista a Catalunya (1999-2006): Crònica d’un enfrontament (Finalista Premi Nacional d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès) Ed. La Busca. Notes d’un viatge a l’infern serà la primerra novela d’aquest autor.
Segons l’autor, Notes d’un viatge a l’infern es basa en un cas d’assassinat i un advocat que busca referents en el cinema per entendre els motius del seu client: “La novel·la parla de la degradació d’un escriptor a partir de la separació de la seva dona. Ella porta una vida desorganitzada. Ell perd el senderi, i, finalment, l’assassina. Tot és narrat per l’advocat, que no creu que pugui trobar sol·lució per al seu client, però l’intenta entendre. L’obra del cineasta francès Claude Chabrol va en paral·lel a la trama de la novel·la.
L’obra suposa un canvi de registre per a l’autor, que trobà l’inspiració en un cas real: “Fins ara havia publicat assaig, però ara he canviat de registre, faig narrativa; el tema que tracto en aquest relat prové d’un assumpte que em va arribar al despatx, i que em va fer pensar molt. Vaig anar estudiant el client, m’hi vaig obssessionar una mica, potser.”
Damià del Clot i Trias és membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona des de l’any 2001 i soci codirector del Despatx professional Consell Legal Advocats. És Doctorand en Dret Constitucional, D.E.A en Dret Constitucional (Universitat de Barcelona) i Diplomat en Dret Constitucional i Ciència Política (UB). També és regidor i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar i actualment està enllestint el que serà el seu tercer llibre.

Més informació:
El Punt
Tinet
Capgròs.com

1 comentari:

Jos Petit ha dit...

El retrat psicològic des de l'òptica de l'advocat, en intentar comprendre el client, és una perspectiva interessant en aquest moments que, aparentment, tendim cap a la judicialització de la societat.
Segur que ens sorprendrà.
Hi ha diversos autors, de narrativa i també d'altres gèneres a Vilassar de Mar , als que caldria conèixer més.