13/2/09

L'ofici de periodista, segons la visió de Puig i Ferreter

Joan Puig i Ferreter (e-notícies)
Cossetània acaba de publicar Una mica d’amor i altres relats, el segon recull de narrativa curta de Joan Puig i Ferrater (1882-1956). La nova obra conté els llibres 'Una mica d’amor' i 'On són els pobres?', 'Altres històries de Nadal', i el conte inèdit 'El misteri de la casa Blanc'.
'On són els pobres' es considera la segona part de 'Servitud. Memòries d'un periodista' que descriu, des d'un punt de vista autobiogràfic, el seu pas per La Vanguardia, on mai va arribar a publicar cap article i es va enfrontar amb el propietari. En aquest cas, se serveix de la seva experiència personal a un altre diari, El Día Gráfico (1920-1922) i s'acarnissa sobretot en el seu editor, Joan Pich i Pon (1878-1937), que ha passat a la història per les seves pífies verbals -conegudes amb el nom de pich-i-ponades-. L'obra descriu els intents del diari per a organitzar un sopar caritatiu.

Notícia i fotografia al diari e-notícies sobre la publicació del volum Una mica d'amor i altres relats, de Joan Puig i Ferreter.