14/2/09

Un personatge obscur i enigmàtic per desconegut

Lluís Bonada publicà un article al setmanari El Temps del 10 de febrer sobre Diego Ruiz i els relats recollits a Contes d’un filòsof i Contes de Glòria i d’infern, de Cossetània. Bonada fa referència a la importància de la divulgació de la figura i l'obra de Ruiz.
Ara podrem saber alguna cosa més del curiós home de ciències i de lletres, i en concret de l'escriptor, gràcies a una nova biografia elemental, enriquida amb una anàlisi de la seva obra narrativa, en el context de la literatura modernista. L'ha elaborada Lurdes Malgrat i fa d'introducció al volum que aplega dos reculls de relats del singular personatge, com l'anomena l'estudiosa, Contes d'un filòsof i Contes de gloria i d'infern.
[...]
Cal, doncs, que es faci amb Diego Ruiz allò que Joan Cuscó i Clarasó ha fet amb Pujols (Francesc Pujols i Morgades, el filòsof heterodox), una descripció afinada del seu pensament. I cal també que se li dediqui una gran biografia perquè deixi de ser obscur i enigmàtic.

1 comentari:

Joan Cuscó Clarasó. ha dit...

Estic d'acord en què cal fer aquesta feina sobre Didac Ruiz; jo fa dies que hi dono tombs, però no sé si ho faré. Una abraçada, Joan Cuscó