24/2/09

El llibre "Els millors plats de l’Àvia Remei" inclou noves receptes i recomanacions sobre cuina

Cossetània ha publicat l’obra de Remei Ribas amb fotografies a tot color de les receptes

El llibre Els millors plats de l’Àvia Remei. Trucs i Recomanacions conté noves receptes sobre cuina de la mataronina Remei Ribas. Cossetània ha editat l’obra amb fotografies a tot color de les receptes.
Remei Ribas ja ha publicat, amb èxit, La cuina de l’Àvia Remei (2001), que ja es troba en la dissetena edició, amb més de 46.000 exemplars venuts, Plats i secrets de l’Àvia Remei (2003), en la novena edició, L’Àvia Remei talla el bacallà (2006), i juntament amb la seva filla, Cristina Martí, Àvia Remei, vull cuinar! (2006), adreçat als més petits.
Aquest és el primer llibre de receptes de Remei Ribas que s’edita amb fotografies a tot color. Ribas hi ha inclòs plats que fins ara no havia publicat, i també un apartat dedicat a la correcta utilització dels aliments anomenat “Consells de l’Àvia Remei sobre fruites i verdures”, per a treure’n el màxim profit a la cuina, i també per al benefici de la salut.
Remei Ribas fa divulgació a través de les seves obres del que ella anomena “la cuina catalana d’ahir, d’avui i de sempre”, amb receptes tradicionals a l’abast de tothom. Per a ella, l’èxit dels seus llibres recau en la senzillesa dels plats que proposa i la utilització de productes de la terra: “Procuro explicar plats senzills que formen part de la cuina de sempre i amb productes d’aquí. Abans, quan érem petits apreníem a cuinar veient les àvies. Jo ara ho he anat recuperant i ho he volgut explicar a través dels meus llibres.
La cuinera de Mataró ha rebut premis dels Gourmand Cookbook Awards i del I Concurso Internacional Las Mejores Recetas de Patatas del Mundo, organitzat per la universitat peruana de San Martín de Porres. També ha ofert xerrades i ha impartit cursos de cuina per a totes les edats. Ha col·laborat amb el periodista Espartac Peran a Ràdio Argentona. Ha participat en diferents programes conduïts per Martí Gironell, a Catalunya Ràdio, per Jordi Tenas, a Ona Catalana i en programes especials de COM Ràdio i RAC1. Ha fet diverses demostracions culinàries, a TVE2 i TV3, per exemple, en el programa La columna, presentat per Júlia Otero.