9/7/08

Xavier Sabaté: "Olímpics tarragonins" serà un referent per a tothom que vulgui parlar de l'esport tarragoní


Presentació d'Olímpics tarragonins a la Delegació del Govern de Tarragona

El llibre Olímpics tarragonins (Cossetània Edicions), de Francesc Joan i Matas, es va presentar el dimarts 8 de juliol a la Sala Pau Casals de la Delegació del Govern a Tarragona. Durant l'acte es va destacar la importància de la tasca dels esportistes d'elit del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, i també d'aquesta obra com a recull de les fites que han assolit.

Francesc Aguiló, representant territorial de l'esport, de la Generalitat, a Tarragona:
"Vint-i-un homes i set dones són la representació dels olímpics que surten al llibre, tot i que actualment les dones estan agafant més protagonisme demostrant que elles poden ser també esportistes d'elit"
"Per aquests Jocs a Pequín ja hi ha classificades 3 dones i 3 més estan a les portes de fer-ho, a falta de les darreres proves, que es duran a terme a llarg d'aquests dies".

Gaietà Cornet, director d'activitats del Comitè Olímpic Espanyol:
"El millor homenatge que ens poden haver fet és estar avui aquí, fent que la gent es recordi de nosaltres"
"Aquesta presentació del llibre compleix amb tot el que els esportistes hem passat per arribar a ser olímpics (esforç, dedicació, temps...)"
"Tota la informació dels olímpics de les nostres comarques està ara recopilada i es pot trobar fàcilment en aquest llibre"

Francesc Joan, autor del llibre:
"Falten trenta un dies per als Jocs Olímpics, la fita somiada per qualsevol esportista. Però n'hi ha 28 al Camp de Tarragona que ja hi han participat"
"La idea d'escriure el llibre va sorgir quan va caure a les meves mans un informe, segons el qual, la vallenca Andrea Fuentes havia participat als Jocs Olímpics del 94 en natació sincronitzada. A partir d'aquí em vaig formular la pregunta següent: Hi ha més esportistes de Tarragona i de les Terres de l'Ebre que han participat en alguns Jocs Olímpics? Arrel d'aquest estudi vam descobrir que el primer olímpic va ser també vallenc i que la tiradora amb arc Montse Martín havia participat als Jocs"
"Aquest llibre servirà per a que les generacions futures sàpiguen que al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre tenim els nostres herois"

Xavier Sabaté, delegat de Govern de la Generalitat de Catalunya, a Tarragona:
"Necessitàvem aquest llibre perquè aquests esportistes que són els nostres herois, són la gent de la nostra història quotidiana"
"Els esportistes, que ara ja apareixen a la premsa, encara no ho fan suficient. De vegades només surten els moments de glòria i no el dia a dia, que és el que realment és dur i en ocasions aquests ens fa sentir sols i amb ganes d'abandonar"
"És un llibre molt ben escrit, amb molta investigació i consulta d'arxius i hemeroteques al darrera, per això té valor"
"Olímpics tarragonins serà un referent per a tothom que vulgui parlar a partir d'ara de l'esport tarragoní, un llibre de referència obligada que s'haurà de citar i un homenatge a tots els esportistes de les nostres comarques"