1/7/08

Es presenta "Zenit. Literatura 2008", un recull de la producció literària de creadors del Camp de Tarragona

El llibre Zenit. Literatura 2008, del col·lectiu La Gent del Llamp, es presentarà el dimecres 2 de juliol, a 2/4 de 8 del vespre, als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.
La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Òscar Palazón i hi intervindran Adam Manyé, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona, i Lurdes Malgrat, en nom de La Gent del Llamp. Els autors llegiran un fragment de la seva obra.

Resum:
El col·lectiu La Gent del Llamp, que ha anat mantenint aquesta col·lecció de llibres des de 1982, va adoptar el nom de Zenit per identificar alguns productes literaris i artístics menys convencionals (obres d’extensió breu, carpetes, formats diferents, etc.). Ara recuperem el nom de Zenit per designar un seguit de treballs, també de poca extensió, amb una preferència pels autors nous, combinats, tanmateix, amb altres autors amb una trajectòria consolidada. Aquests treballs, van essent publicats, al llarg de l’any, i amb periodicitat mensual, en opuscles dedicats cadascun a un autor. En arribar el juny, època de la sega, els treballs són aplegats en un volum com el present per facilitarne la difusió. En aquest primer volum d’aquesta nova sèrie, que reuneix treballs publicats en opuscle durant el període 2007-08, hi ha contes, poesia i teatre i s’hi combinen els autors que es veuen editats per primer cop, amb altres que ja han publicat una important quantitat de títols. Les portades dels volums han estat elaborades per Pere Espanyol, artista plàstic.

Els autors:
Josep-Oriol Mas (Tarragona, 1987) estudia periodisme, és membre dels grups Amnea, de rock, i Zombisingers in the Windows, de gospel. És alumne de l’Escola de Lletres de Tarragona. Gabriel Guasch va néixer i viu a Valls. Ha publicat els llibres de poesia Escric un cercle, Paral·lels, Mirades, Conversa fora de context i Descripció del blanc i ha participat en exposicions de poesia visual. Alba Tomàs Albina (1987), tarragonina de naixement, actualment cursa la llicenciatura de Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona. Des de fa dos anys és membre de l’Escola de Lletres de Tarragona. Conxita Jiménez, tortosina. Ha publicat poemes als volums col·lectius Nit de la Poesia 2003 i Nit de la Poesia 2004, i el relat breu “El Clip”, a Dos germans asimètrics i altres contes, 9è Premi de narrativa curta per Internet, Tinet. És alumna de l’Escola de Lletres de Tarragona. Adrià Targa (Tarragona, 1987) és alumne de l’Escola de Lletres de Tarragona. Cursa la llicenciatura de Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona. Enguany ha publicat el poemari L’exili de Constança. Albert Ventura (Tarragona, 1985) és estudiant de Filologia Catalana a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i aquest recull que teniu a les mans és la seva primera publicació. Jordi Roig estudia Comunicació i Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona. És alumne de l’Escola de Lletres de Tarragona i col·labora amb La Pell del Llavi. Va guanyar el 3r premi de Fotografia creativa de l’Escola de Lletres i el 2n premi de Podcast de Tinet. Magí Sunyer ha publicat un llibre de contes –La serp, premi Víctor Català–, dues novel·les –A joc de daus i Cactus–, uns quants llibres de poesia –els últims, I després, el silenci, Arcàdia i Conté un secret– i una tragèdia contemporània, Lucrècia.